Vraagbaak

Dienstverlening

Spoed?

Een spoedlevering of spoedafhaling is meestal mogelijk. De bijkomende kosten van onder andere de spoedkoerier worden aan u doorgerekend en zijn afhankelijk van het aantal kilometers.

Neem in voorkomend geval contact met ons op via [email protected] of +31 6 11494325 .

Help!

Product niet gevonden?

Bent u op zoek naar een bepaald product, aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] .

B2B-product?

Een “B2B-product” wordt alleen verkocht aan berechtigde personen zoals dierenartsen, plaagdierbestrijders, agrarische ondernemers etc. Maak hiervoor eerst een zakelijk account aan en wacht op goedkeuring. Daarna kunt u B2B-producten via de website bestellen.

Heeft u hulp nodig? Neem dan contact met ons op via [email protected] .

Account goedgekeurd maar product blijft B2B

 1. U bent mogelijk nog niet ingelogd
 2. Uw browser gebruikt nog “oude” informatie –> Vernieuw de webpagina
  • Windows: F5
  • Mac OS: Command + Option + R
  • Of uw browser volledig afsluiten en opnieuw openen
  • Of bezoek de pagina via een incognito tabblad (privévenster, InPrivate windows, … )
 3. Er staat een instelling niet goed bij ons: neem contact met ons op.

Aantallen verhogen lukt niet

Dit wil zeggen dat we er niet meer op voorraad hebben én dat we een snelle nalevering niet kunnen garanderen. Neem contact met ons op via [email protected] om uw bestelling te bespreken zodat we tot een realistische overeenkomst kunnen komen.

€€€

Korting / Offerte

Het staat u vrij om een offerte aan te vragen. Zeker bij afname van grotere volumes en / of regelmatige afname kan dit zinvol zijn.

Gratis verzending?

Bij een bestelwaarde vanaf 2000€ excl. BTW zijn de verzendkosten gratis wat overeen komt met een extra korting van 1 tot 10% naargelang de bestelde producten en de bestemming.

Wetgeving

“Cascade” en “Off-Label” gebruik

Informele uitdrukkingen

Het gebruik van diergeneesmiddelen volgens de “cascaderegeling” of “Off-Label” zijn informele uitdrukkingen die veel worden gebruikt maar niet als dusdanig in de Europese wetgeving terug te vinden zijn. In de wetgeving wordt dit omschreven als “Gebruik van geneesmiddelen buiten de voorwaarden van de vergunning voor het in de handel brengen”.

Onderliggende wetgeving

De “cascaderegels” zijn vastgelegd in de Europese Verordening 2019/6 betreffende diergeneesmiddelen en meer specifiek in de volgende artikelen. Lees hierna zélf de originele tekst, dat is de enige die rechtsgeldig is.
Artikel 112: niet-voedselproducerende diersoorten
Artikel 113: voedselproducerende landdiersoorten
Artikel 114: voedselproducerende waterdiersoorten

De volledige verordening vindt u hier. Zorg dat u de meest recente versie bekijkt door te klikken op “Laatste geconsolideerde versie”.

Nationale wetgeving

Let op! Er kunnen bijkomende eisen gesteld worden in de nationale wetgeving van het land waar u werkzaam bent. Zij mogen echter geen afbreuk doen aan de inhoud van de Europese verordening.